Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Circular FCPP 01/2016. Protecció de Menors

Ets a:  IniciNotíciesCirculars FCPPNotícia id 28525
01.03.2016

Circulars FCPPCircular FCPP 01/2016. Protecció de Menors

Protecció de Menors


Circular FCPP 01/2016



PROTECCIÓ DE MENORS



A tots els clubs de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP),

Atès la modificació de l’article 13.5 de la Llei Orgànica de protecció jurídica del menor, les persones que exerceixen una professió o activitat que impliqui contacte habitual amb menors han d’acreditar no haver estat condemnades per delicte contra la llibertat i indemnitat sexual. Aquests delictes inclouen l’agressió i l’abús sexual, l’assetjament sexual, l’exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l’explotació sexual i la corrupció de menors, així com la tracta d’éssers humans.

Amb la modificació de la normativa, el Govern posarà en marxa a partir del febrer l’anomenat Registre Central de delinqüents sexuals on es podrà sol·licitar la certificació corresponent.

Tanmateix, fins que aquest Registre no estigui constituït, als treballadors, voluntaris o col·laboradors de la vostra entitat que desenvolupin habitualment activitat amb menors cal que els hi requeriu un certificat del Registre Central d’Antecedents penals que acrediti la manca de condemna sobre aquests delictes. En la sol·licitud es pot especificar que es demana el certificat en referència a aquests delictes.

Aquest certificat es pot sol·licitar bé online amb signatura electrònica a través del web del Ministeri de Justícia o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció ciutadana del Ministeri de Justícia. En qualsevol cas, la sol·licitud ha d’anar acompanyada del model 790 i el justificant d’ingrés de la taxa corresponent 3,70 euros, trobareu més informació sobre aquest tràmit a:

http://www.mjusticia.gob.es/cs/Satellite/Portal/es/servicios-ciudadano/tramites-gestiones-personales/certificado-antecedentes

Cal que us fem avinent que és obligació de l’entitat requerir a les persones afectades per aquesta normativa la presentació del corresponent certificat. La manca de compliment d’aquesta deguda supervisió per part de l’entitat pot comportar per a aquesta l’assumpció de greus conseqüències tant en l’àmbit civil com en l’àmbit penal, atès les responsabilitats que la darrera reforma del Codi Penal atribueix a les persones jurídiques en aquesta jurisdicció.

Podeu preguntar al Registre de l’administració pública més propera si accepten la recepció de la sol·licitud del certificat.

Per qualsevol qüestió no dubteu en contactar amb la secretaria de la FCPP

Secretaria FCPP

Barcelona, 29 de Febrer de 2016

 

 Clickar per veure la Circular en format PDF

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC