Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Resum de la reunió de la Comissió Esportiva de Novembre

Ets a:  IniciNotíciesCirculars ACPPNotícia id 2576
07.01.2005

Circulars ACPPResum de la reunió de la Comissió Esportiva de Novembre

Circular Nº 3/2005
ACPP

ACPP                                CIRCULAR 3/2005

 

Acta de la Comissió Esportiva de l’ACPP  del 2 de novembre de 2004

 

 

Ordre del dia de la Comissió Esportiva:

 

-         BEGS 2004.

-         Seminari de construcció de camps de Pitch & Putt.

-         Interclubs 2005.

-         Campionat de Catalunya de 3ª categoria.

-         Comentaris a la Copa del Món, 1er Matx Catalunya – Galicia i Selecció 2006.

-         Disciplina.

-         Altres.

-         Proposta de dia i hora de la propera reunió.

 

1.- BEGS 2004.

 

S’ha suspès el BEGS 2004 per la poca participació sol·licitada per part especialment de les cases de material esportiu.

 

Es una llàstima especialment aquest any en que l’ACPP havia invertit molts esforços per aconseguir una cooperació per part de Fira de Barcelona per cedir l’espai i la casa Mondo per cedir el material per construir un forat indoor que gestionaria l’ACPP.

 

2.- Seminari de construcció de camps de Pitch & Putt.

 

Amb motiu de la celebració del BEGS 2004, l’ACPP tenia previst organitzar un seminari de construcció de camps de Pitch & Putt en el marc de la fira per tal d’atendre les peticions d’informació en aquest sentit rebudes al llarg de tot l’any a la secretaria de l’ACPP.

 

Tot i estar suspès el BEGS 2004 i desprès de parlar amb Fira de Barcelona, s’ha decidit continuar amb la celebració d’aquest seminari tot i que possiblement l’assistència serà molt inferior a la que és tindria en cas de la celebració del BEGS 2004.

 

Fira de Barcelona segueix cedint l’espai necessari per celebrar aquest seminari.

 

3.- Interclubs 2005.

 

En el moment de la celebració d’aquesta Comissió Esportiva, hi ha preinscrits un total de 64 equips, 18 d’ells a primera divisió, i 23 més per cada zona de segona divisió. En vista del nombre molt alt de participació es decideix:

-         Per tal d’assegurar que es juguin aquestes competicions en horari d’estiu en els camps de 9 forats i així tenir més hores de llum solar per assegurar el temps necessari per jugar, es proposa intercanviar les dates obtingudes al sorteig de seus de campionats oficials entre els camps de La Figuerola i Can Cuyàs.

-         Comprovar els requisits per accedir a aquesta competició i en especial el fet de tenir constituït o com a mínim en tràmit la constitució de Club Esportiu.

-         Donat que s’ha acabat el plaç de preinscripció per l’Interclubs 2005, informar a les noves inscripcions que es puguin rebre, que es troben en llista d’espera i decidir a la propera Comissió Esportiva si es dona entrada a aquestes possibles noves incorporacions.

 

4.- Campionat de Catalunya de 3ª categoria.

 

En relació al Campionat de Catalunya de 3ª categoria recentment celebrat i degut a les moltes crítiques rebudes per part d’alguns medis en els que s’ha posat en entredit la legalitat per jugar aquest campionat per part de tots els jugadors que hi van assistir i en especial d’alguns d’ells que van assolir les primeres posicions, es comenta en aquesta Comissió les circumstàncies en que es van produir.

 

L’ACPP va cometre l’error de no admetre un jugador que per handicap no podia entrar a jugar aquesta competició i per tractar-se d’un error de l’ACPP a l’hora de realitzar les llistes, si es va admetre en una segona llista tal i com tenia que ser en virtut del hcp que tenia el dia que marca el reglament per aquest campionat, per tant el fet de que aquest jugador en qüestió hagi jugat aquest campionat està totalment en concordança amb el que marca el reglament establert i per tant no s’ha produït cap irregularitat.

 

En resposta a les crítiques rebudes en cas de que un jugador baixi el hcp regularment al llarg dels campionats en que juga i que de cop i volta comenci a pujar el hcp i per aquesta raó pugui jugar un determinat campionat restringit a un determinat ventall de hcp, la Comissió Esportiva decideix que es incontrolable que un jugador pugi o baixi el seu hcp de forma irregular, si més no sense una denúncia per part d’un jugador o camp per conducta antiesportiva.

 

En aquest sentit es resol la total legalitat dels resultats obtinguts en virtut de que s’ha complert el reglament d’aquesta competició.

 

5.- Comentaris a la Copa del Món, 1er Matx Catalunya – Galicia i Selecció 2006.

 

En relació a les últimes proves internacionals i inter-autonomies jugades per part de la Selecció es comenten els criteris de selecció utilitzats i la seva utilitat per tal d’aconseguir una Selecció el més competitiva possible.

 

Fruit de que es tracta d’un esport amateur, qualsevol petit canvi a nivell individual per part d’un jugador puntual, això es tradueix en una influència en el joc d’aquest jugador. Potser és el moment de canviar els criteris de selecció, si be aquest criteris ja estan establerts per l’any 2005, es poden canviar per propers anys: del 2006 en endavant

 

Per tal de decidir aquest criteris, es cita al capità de la selecció, Joan Jordi Roure i al seleccionador, Xavi Ponsdomenech per la propera reunió de la Comissió Esportiva.

 

Alguns punts a tractar en aquesta propera reunió seran:

-         Dades a utilitzar del ranking anterior o del ranking actual?

-         En cas de utilitzar dades del ranking anterior, cal demanar una mínima posició en el ranking actual per part dels pre-seleccionats?

-         Es dona un premi assegurant una plaça a la Selecció per aconseguir una posició determinada en el ranking? O això només donaria dret a estar pre-seleccionat per a una lligueta prèvia?

-         Algun Campionat de Catalunya ha de donar plaça directa per la Selecció?

-         Cal marcar més diferència entre la puntuació aconseguida per guanyar un ranking o estar en les posicions capdavanteres? I la relació de puntuació entre el ranking i els Campionats de Catalunya puntuables també pel ranking són les adients?

-         És adient una major llibertat per part del seleccionador i capità? O en tot cas cal establir d’una forma concreta i objectiva la forma de seleccionar?

 

6.- Disciplina.

 

En relació a les cartes rebudes per la Comissió Esportiva:

 

- En una carta, un jugador denuncia a un altre per manipulació d’una targeta de joc al camp de Fornells. Després d’això es demanen les targetes implicades a l’incident i es cita als corresponents marcadors per ratificar els resultats i les firmes. Aquests marcadors ratifiquen les seves firmes i resultats obtinguts, i per tal de trobar-se les targetes de joc en un estat impecable, la Comissió Esportiva no troba motiu de denuncia i es contesta la carta rebuda en aquest sentit i informant del tancament de l’expedient sense aplicar cap tipus de sanció.

 

- En relació a un expedient obert a un jugador per irregularitat en la modificació en una targeta de joc al camp del Montseny, l’expedient segueix obert per trobar-se el jugador dintre del termini d’al.legacions. S’ha avisat al camp implicat de l’expedient obert a aquest jugador.

 

7.- Altres.

 

-         D’aquí en endavant, en Francesc Solé s’encarregarà del tema dels expedients oberts a jugadors per temes de disciplina.

-         Falta concretar el tema pendent de la targeta del sèniors per decidir si es tira endavant la proposta que hi havia. S’encarrega en Francesc Solé de concretar aquest tema per tal de poder-ho decidir a la propera reunió de la Comissió Esportiva.

-         L’estudi de la zona neutre per les modificacions de handicap encara no s’ha pogut fer i per tant es posposa aquesta decisió per a properes reunions ja que es tracta d’un tema força complicat d’avaluar i en tot cas hauria de basar-se en un estudi complert realitzat en aquest sentit.

-         Es desestima la possibilitat de realitzar les sortides dels jugadors a les proves puntuables pel ranking per ordre de posició al ranking i no per handicap, per un tema de problemes logístics per realitzar-ho així.

-         La Comissió Esportiva està preocupada per la qualitat del tornejos realitzats i per tant fa la proposta a la Junta Directiva tal i com ja ho havia fet anteriorment de regular la quantitat d’aquests a celebrar per part dels camps, esperant que així s’incrementi la seva qualitat. La proposta és la següent:

o       20 tornejos anuals com a màxim per camp.

o       Cada torneig addicional tindria un cost de 100 € per part del camp.

o       Excepcions justificables.

 

8.- Proposta de dia i hora de la propera reunió.

 

Es proposa la propera reunió per el 14/12/04 a les 15:30. Posteriorment és canviada al 21/12/2004.

 

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC