Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Participacions internacionals de Catalunya en el P&P

Ets a:  IniciNotíciesEPPANotícia id 206
20.02.2003

EPPAParticipacions internacionals de Catalunya en el P&P

Abans d'iniciar el Catalunya-Holanda a la Figuerola és bo fer un recordatori de les participacions de Catalunya en el context Internacional, on destaca en 2on lloc al Campionat d'Europa 2001 a Lloret
Match Catalunya-Irlanda. Solius, Catalunya, 1997
Catalunya 5 ½ Irlanda 14 ½


Anteriorment a la celebració del Match , la selecció irlandesa com a entrenament es va enfrontar amb diferents combinats territorials als camps de: Vendrell, Vallromanes i Sant Cebrià.

El match Catalunya-Irlanda es va disputar a Solius (Baix Empordà) i va consistir en 5 partits foursomes, 5 partits fourballs i 10 partits individuals, tots ells matchplay. La Selecció Catalana va obtenir 2,5 punts en els fourballs i 3 en els individuals.

Irlanda va demostrar als jugadors catalans els anys d’avantatge que porten en la pràctica del Pitch and Putt i la necessitat d’executar cops propis exclusius del Pitch and Putt.



Ier Campionat d’Europa, Chelmsford, Anglaterra, 1999
Catalunya 4rta classificada.


La primera fase del campionat va ser disputada en dos grups i Catalunya es va trobar amb Irlanda i França. Contra els irlandesos els partits van ser molt disputats i només els últims forats van decidir el 4 a 1 definitiu. Contra França Catalunya es va imposar per un contundent 5 a 0.

En semifinals Catalunya va perdre amb Anglaterra en un partit força ajustat 4 a 3 i pel 3er i 4rt lloc contra Itàlia, amb un equip integrat per professionals que ja estaven totalment adaptats després de tres dies, a les distàncies i als tipus de greens. Es va perdre per 5 a 2.

La presència de professionals aAnglaterra i Itàlia, aspecte aquest que va estar prohibit per reglament en futurs campionats d’Europa, va impossibilitar una millor classificació per Catalunya.



Match Irlanda-Catalunya, Dublin, Irlanda, 2000
Irlanda 18,5 Catalunya 1,5


Malgrat que els jugadors catalans van ser escollits realitzant la prova de selecció en un camp que s’assemblés al màxim al camp dublinès de l’IGB, on s’havia de disputar el match i que posteriorment van estar fent un període d’adaptació jugant segons les característiques del camp que es trobarien, la diferència entre el tipus de camp irlandès i els catalans, va impedir que el resultat fos millor. El disputar-se en la modalitat d’un partit un punt el resultat final tampoc va reflexar la igualtat que es va donar en molts partits que no es van decidir fins l’últim forat.

Match França-Catalunya, Bordeus, França, 2000

Dos equips catalans de quatre jugadors van jugar contra altres equips francesos. Malgrat una suposada superioritat inicial del jugadors catalans no va ser fins un desempat on es va decidir qui era l’equip guanyador. Per tant suada victòria catalana i augment del nivell de joc francès desenvolupat en pocs mesos.

Match Europa-Irlanda femení, Milà, Itàlia,2000
Irlanda 6 ½ Europa 2 ½


A l’equip d’Europa hi van formar part dues jugadores catalanes, Pilar Montero i Maru Toledo. La resta de l’equip europeu estava integrat per una jugadora italiana, una francesa, una anglesa i una holandesa. Malgrat la superioritat irlandesa la jugadora catalana Pilar Montero va guanyar els dos partits que va disputar, deixant en molt alt nivell el joc femení català.

Ist European Open Ladies, Milà, Itàlia,2000
En el dia posterior es va celebrar el Ier European Ladies Open en el mateix camp milanès. La participació de jugadores catalanes va ser molt nombrosa amb un total d’onze jugadores representant a tres clubs catalans. Els resultats van ser força bons i es van obtenir primers llocs en diferents categories.

IIon Campionat d’Europa, Lloret de Mar, Catalunya,2001
Catalunya sotscampiona d’Europa.


Catalunya després d’arribar a la final del dissabte i posar-se 2 a 1 en la jornada matinal, no va poder contrarestar el magnífic joc irlandès que va acabar imposant-se en els últims cinc partits individuals deixant un resultat definitiu de 6 a 3. Abans però va haver dues jornades, en la primera en la modalitat Strokeplay va tenir aquests resultats: Irlanda 504, Catalunya 513, Holanda 584, Gran Bretanya 601, Itàlia 604 i França 606.

El divendres van jugar en dos grups l’A amb Irlanda, Gran Bretanya i França i el grup B amb Catalunya, Holanda i Itàlia. Després de guanyar 6-0 i 6-0 en modalitat matchplay a Itàlia i a Holanda, Catalunya es va classificar per la final contra Irlanda. Els Irlandesos havien cedit 1.5 punts, un contra França i mig contra Gran Bretanya.

Tornant a l’última jornada Catalunya va començar molt bé la final guanyant dos partits per parelles i un individual. Els irlandesos però no van permetre que s’acabés la seva hegemonia europea i van demostrar que són genials jugadors en guanyar els cinc últims partits. Al matí James Marshall i Josep Pellicer van guanyar per tres forats quan en faltaven dos (3&2) a Sean Harkins i Derry Mc Carthy. Marc Lloret i Jordi Saborit s’imposaren (3&2) a Sean.

Downes i Mark Millar i els irlandesos Ray Murphy i Chris Scannell (2&1) a Ginés Fernández i Ramon Carrera. Pel que fa als individuals James Marshall va guanyar a Sean Harkins en l’ultim forat amb un treballat «birdie», demostrant que és el nº 1 del ranking català. Jordi Saborit, campió de Catalunya Matchplay, va tornar a fer un gran partit i va aguantar fins l’últim forat a Sean Downes. Els altres partits van ser Derry Mc Carthy (3&2) a Josep Pellicer. Ray Muphy (5&4) a Ginés Fernández. Chris Scanell (2&1) a Ramon Carrera i Mark Millar (3&2) a Marc Lloret.

Pel que fa a la resta de matchs Itàlia en el partit del tercer lloc va guanyar per 6.5 a 2.5 a França i Holanda a Gran Bretanya per 5.5 a 3.5 en el partit del cinquè lloc.

El proper campionat d’Europa de P&P serà 2003 a Dublin, Irlanda. El llistó deixat per Lloret-Papalús com a camp amfitrió costarà superar. L’Augusta del Pitch and Putt europeu” com ha estat anomenat per algun dirigent europeu del P&P ha estat un marc incomparable per a la celebració de l’Europeu.



2nd European Open Ladies,Sant Cebrià, Catalunya,2001

En el dia posterior al IIon Campionat d’Europa de Pitch and Putt es celebrar el IInd European Ladies Open en el camp del Centre Golf Sant Cebrià. La guanyadora de l’Open va ser la catalana Maru Toledo Torres que es va imposar a les potents jugadores italianes, irlandeses, holandeses i franceses. Cal destacar que es va establir un record de participació de jugadores en un torneig de P&P celebrat a Catalunya de la categoria femenina amb un total de 154 participants.



Holanda- Catalunya, Groningen, Holanda, 2001

Una selecció catalana en la que participaven jugadors del més alt nivell però que no havien perticipat en el Campionat d’Europa van disputar un matx contra Holanda en que el factor climatològic de vent i pluja i els peculiars greens holandesos van evitar un victòria catalana.



Matx Catalunya-Irlanda , Sant Cebrià, Catalunya, 2002
Irlanda 11 ½ Europa 8 ½


Irlanda es va imposar en el 3er Matx de Pitch and Putt a Catalunya amb un resultat final de 11,5 punts a 8,5. El divendres els catalans guanyaven 6 a 4 després de jugar-se els partits de parelles. El dissabte però Catalunya no va poder compensar el bon joc dels irlandesos en els partits individuals en els que es van imposar per 7,5 a 2,5.

Aquesta ha estat la vegada que Catalunya més a prop ha estat de donar la sorpresa i guanyar a la única selecció internacional de Pitch and Putt que es manté imbatuda.

Catalunya va demostrar un joc molt sòlid en les modalitats de parelles, fins i tot en els foursomes, que no es juga gaire al nostre país. Cal destacar les victòries en fourballs de Toni Yuste i Angel Granados, de Ginés Fernández i Jaume Guardiola i de Marc Lloret i Jordi Saborit. James Marshall amb Josep Pellicer i Jaume Pallarès amb Paco Salido van empatar els seus partits.

En individuals els irlandesos van demostrar l’experiència acumulada en molts anys de competicions d’alt nivell sabent mantenir la concentració des del primer a l’últim forat. Jordi Saborit i Ginés Fernández van ser els jugadors catalans que van guanyar els seus partits i Jaume Pallares va empatar.

En l’acte de cloenda del matx la delegació irlandesa va destacar la bona organització del matx, el bon estat del camp del Centre de Golf Sant Cebrià i l’alt nivell de joc demostrat en la competició. Van estar presents en l’acte d’entrega de premis Jaume Borrell alcalde de Sant Cebrià, Josep Maldonado Secretari General de l’Esport, Xavier Civit Director General de Turisme, Jordi Alcover Secretari del Consell Directiu de la UFEC, Carlos Rosal President de la Federació Catalana de Golf i Josep Maria de Anzizu president de l’ACPP i de l’European Pitch and Putt Asociation (EPPA).



Open Internacional Amateur de P&P,
Roma, Itàlia,2002


L’Open que es disputà el 13 i 14 de setembre organitzat per la FEDERAZIONE ITALIANA PITCH&PUTT en els 9 forats del recorregut del P&P del Real Sporting Golf Club de Roma va ser tot un èxit.

L’Open es va iniciar amb un torneig Pro-Am on els catalans van quedar en segona posició. L’equip guanyador va ser el de Noruega.

Pel que fa a la competició individual, o sigui estrictament lOpen, Eric Jorritsma d’Holanda va ser el guanyador. Els catalans no van obtenir molt bons resultats i van quedar:

12è Héctor Díaz
14è Josep Maria Anzizu
14è David Solé
40è Jordi Sánchez

Cal destacar l’organització del torneig i el bon tracte que van rebre tots els participants i en especial els jugadors que provenien d’altres països. Van participar més de cent jugadors pertanyents a vuit països però principalment italians.



Ier Open Internacional de Xile, Santiago de Xile, Xile,2002

El primer Abierto Internacional de Pitch & Putt de Chile, realitzat en els camps del Colegio Médico de Chile par 54, va reunir a 100 jugadors que van competir a 18 forats Medal Play per el Trofeo Internacional de “P&P de Chile” el dissabte 2 i 12 equips per la “Copa Internacional Colegio Médico de P&P” el diumenge 3, en un joc medal play a 18 forats que comptabilitzaven les dues millors targes de l’equip.

Els resultats de l’Open va ser:

TORNEIG INDIVIDUAL

1er Daniel Valenzuela - Chile 56 cops
2on Felipe Miranda - Chile 63 cops
3er Francisco Vera - Chile 64 cops
4rt Stephen Buchanan - USA 65 cops
Josep Pelicier - Catalunya 65 cops
Guillermo Arancibia - Chile 65 cops

TORNEIG PER EQUIPS

1er Catalunya 121 cops
2on Estadio Español 128 cops
3er Colegio Médico 138 cops



Properes cites internacionals

La Selecció Catalana de Pitch and Putt ja té programades dues cites internacionals com són:

- Campionat d’Europa 2003 de seleccions nacionals que tindrà lloc a McDonagh. Irlanda. Del 11 al 14 setembre. Organitzat per la Pitch and Putt Union of Ireland.

- Copa del Món. En el 2004 i possiblement a Itàlia. Organitzat pel Pitch and Putt World Council.

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC