Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Reglament Interclubs i Rànquing Juvenil i Júnior 2012

Ets a:  IniciNotíciesJuvenilsNotícia id 17722
24.02.2012

JuvenilsReglament Interclubs i Rànquing Juvenil i Júnior 2012

Reglament del Interclubs Juvenil i Júnior ACPP 2012 i del Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2012. 1ª prova el 17 i 18 de març a Hcp 1 (zona est) i Oller del Mas (zona oest). Inici d'inscripcions el 5 de març
Pagina nueva 1

 

INTERCLUBS JUVENIL I JÚNIOR ACPP I


RÀNQUING JUVENIL I JÚNIOR FCPP 2012

 

 

REGLAMENT

1- Interclubs i Rànquing Juvenil i Júnior

Es celebraran simultàniament l’Interclubs Juvenil i Júnior ACPP 2012 i el Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2012 mitjançant diferents classificacions.

2- Proves que puntuen

Zona Est

17, 18 de març: Hcp 1                                  

21, 22 d’abril: Franciac

26, 27 de maig: Badalona

30 de juny, 1 de juliol: Papalús

Zona Oest

17, 18 de març: Oller del Mas

21, 22 d’abril: El Vallès

26, 27 de maig: Can Dragó

30 de juny, 1 de juliol: Can Cuyàs

Fase Final

29, 30 de setembre: Castelló

3, 4 de novembre: Portal del Roc

 

Per la classificació del Rànquing Juvenil i Júnior també es tindrà en compte el resultat obtingut al Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2012 a jugar el 17 i 18 de Novembre al Pitch & Putt Sant Cebrià.


3- Participants

A la categoria Juvenil podran participar-hi tots els jugadors i jugadores pertanyents a la categoria juvenil (jugadores que compleixen 16 anys o menys durant l’any 2012) que estiguin en possessió del handicap oficial de Pitch & Putt atorgat per l’ACPP/FCPP per l’any 2012.

A la categoria Júnior podran participar-hi tots els jugadors i jugadores pertanyents a la categoria júnior (jugadores que compleixen 17 o 18 anys durant l’any 2012) que estiguin en possessió del handicap oficial de Pitch & Putt atorgat per l’ACPP/FCPP per l’any 2012.

4- Categories

S’estableixen tres categories generals de joc en funció de l’edat dels jugadors per l’Interclubs Juvenil i Júnior:

a) Categoria Iniciació: Jugaran a aquesta categoria els jugadors prebenjamins i benjamins (jugadors que compleixen 10 anys o menys durant l’any 2012). Es disputaran 9 forats amb Regles EPPA/FIPPA amb l’excepció de que els jugadors o jugadores podran portar fins un màxim de 7 pals. Els jugadors o jugadores podran portar un únic acompanyant que podrà fer les funcions de caddie.

b) Categoria Competició: Jugaran a aquesta categoria els jugadors alevins i infantils (jugadors que compleixen entre 11 i 14 anys durant l’any 2012). Es disputaran 18 forats amb Regles EPPA/FIPPA. Els jugadors o jugadores no podran portar acompanyants.

c) Categoria Supercompetició: Jugaran a aquesta categoria els jugadors cadets i júniors (jugadors que compleixen entre 15 i 18 anys durant l’any 2012). Es disputaran 18 forats amb Regles EPPA/FIPPA. Els jugadors o jugadores no podran portar acompanyants.

Cada equip podrà portar un capità i en podrà portar dos si supera els 15 nens en competició en un mateix horari de joc. Aquests capitans d’equip són les úniques persones que podran donar indicacions de joc als jugadors participants durant el transcurs del joc i hauran de presentar-se al àrbitre de la competició i identificar-se com a capitans d’equip.

Els jugadors podran canviar voluntàriament de categoria a una de superior del mateix club per alguna prova en concret i podran tornar a jugar a les següents jornades a la categoria inicial del mateix club però a cada jornada de joc únicament podran participar en una única categoria de joc.

En el Rànquing Juvenil i Júnior s’estableixen dues categories, la categoria Iniciació definida d’igual forma que al Interclubs Juvenil i Júnior a la que es jugaran 9 forats amb Regles EPPA/FIPPA amb l’excepció de que els jugadors o jugadores podran portar fins un màxim de 7 pals i la categoria de Competició que englobarà les categories de competició i supercompetició definides al Interclubs Juvenil i Júnior a la que es jugaran 18 forats amb Regles EPPA/FIPPA.

Apart de les dues categories generals de joc, s’estableixen les següents categories per edats per l’entrega de premis:

Júniors: jugadors/es que fan 17 ó 18 anys durant aquest any.

Cadets: jugadors/es que fan 15 ó 16 anys durant aquest any.

Infantils: jugadors/es que fan 13 ó 14 anys durant aquest any.

Alevins: jugadors/es que fan 11 ó 12 anys durant aquest any.

Benjamins: jugadors/es que fan 9 o 10 anys durant aquest any.

Prebenjamins: jugadors/es que fan 8 any o menys durant aquest any.


5- Formula de joc


La modalitat de joc serà individual stableford.

Es jugarà amb Regles EPPA/FIPPA amb la seva totalitat amb l’excepció de que els jugadors o jugadores de categoria iniciació podran portar fins un màxim de 7 pals.

Es jugaran 9 forats a la categoria d’iniciació i 18 forats a les categories de competició i supercompetició.

6- Equips

A la modalitat d’iniciació els equips de cada prova estaran formats per un màxim de 15 jugadors de la categoria iniciació.

A la modalitat de competició els equips de cada prova estaran formats per un màxim de 15 jugadors de la categoria competició.

A la modalitat de supercompetició els equips de cada prova estaran formats per un màxim de 15 jugadors de la categoria supercompetició.

Els equips podran estar formats a cada prova per diferents jugadors.

A qualsevol de les tres categories, els jugadors inscrits a un equip podran canviar d’equip durant el transcurs de la competició sempre que sigui entre dos equips pertanyents al mateix club independentment de si aquests equips participen o no a la mateixa categoria de joc informant a l’ACPP/FCPP per eamil o fax abans de començar la prova a la que es farà efectiu el canvi.

7- Inscripció dels equips

Les inscripcions per les 6 proves del Interclubs ACPP / Rànquing FCPP Juvenil 2012 es realitzaran a la recepció del mateix camp on es jugui cadascuna de les proves o mitjançant el mòdul d’inscripcions a la plana web www.pitchputt.cat pels jugadors registrats. La inscripció dels equips per a la competició la podrà fer el propi jugador o el tutor/capità/ responsable de cada equip.

Les inscripcions per les 6 proves puntuables pel Rànquing FCPP / Interclubs ACPP Juvenil 2012 es podran fer des del dilluns de tres setmanes abans de la competició (18 dies abans d’iniciar-se la competició) a partir de les 9 del matí o en el seu defecte dins de l’horari comercial del camp que es seu d’una prova o a partir de mitjanit mitjançant el mòdul d’inscripcions a la web amb excepció de la 1ª prova on s’iniciaran les inscripcions 11 dies abans d’iniciar-se la competició.

El període regular d’inscripció finalitza el dimecres de la mateixa setmana de la competició. El dijous la FCPP realitzarà els horaris de sortida i es publicaran a la plana web de la FCPP.

En principi no hi ha un nombre màxim d’equips participants tot i que el Comitè d’Organització es reserva el dret de limitar aquest nombre per motius organitzatius i d’assignar-los la zona a la que cregui més convenient que hauran d’acceptar pel bon desenvolupament de la competició.

Per tal de que el tutor/capità/responsable de cada equip pugui realitzar les inscripcions de tot l’equip, cal que els equips enviïn a l’ACPP/FCPP un llistat de llicències i noms corresponents als membres de l’equip, així com la llicència, nom i telèfon del tutor/capità/responsable. Cal rebre abans del 2 de març aquest llistat si els equips volen poder inscriure als jugadors a través del mòdul d’inscripcions a la plana web a partir del 5 de gener (inici de les inscripcions per la 1ª prova).

8- Inscripció de jugadors individualment

Els jugadors que s’inscriguin individualment a la competició per jugar el Rànquing, ho podran fer directament des del dilluns de tres setmanes abans de la competició (18 dies abans d’iniciar-se la competició) a partir de les 9 del matí o en el seu defecte dins de l’horari comercial del camp que es seu d’una prova o a partir de mitjanit mitjançant el mòdul d’inscripcions a la web.

El període regular d’inscripció finalitza el dimecres de la mateixa setmana de la competició. El dijous la FCPP realitzarà els horaris de sortida i es publicaran a la plana web de la FCPP

No es podrà assegurar plaça per jugar una prova puntuable pel Rànquing FCPP Interclubs ACPP Juvenil 2012 pels jugadors que s’inscriguin després del dimecres anterior a la celebració d’una prova tot i que en funció de la disponibilitat de places i l’estat de preparació de la competició, el camp pot prèvia consulta a la FCPP optar per modificar els horaris i els grups de sortida per incorporar nous jugadors i omplir d’aquesta forma els buits ocasionats per baixes de jugadors.

Tant els jugadors que s’inscriguin individualment com els jugadors que juguin per un equip obtindran un resultat que puntuarà pel Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2012, podent jugar únicament a una de les dues zones geogràfiques a cadascuna de les 4 primeres jornades.

L’inscripció comporta l’autorització per la gravació i difusió d’imatges per qualsevol mitjà.

9- Zones i Fase Final de les Classificacions per Equips

Els equips participants al Interclubs Juvenil i Júnior es dividiran en dues zones diferenciades geogràficament per jugar una primera fase regular que constarà de 4 proves. La Fase final constarà de 2 proves (una a cada una de les dues zones geogràfiques).

10- Classificacions per Equips

A cada prova pels equips participants formats per un màxim de 15 jugadors comptaran les millors 4 targetes de joc presentades.

La classificació resultant a cada prova individual es traduirà en punts per la classificació acumulada de la competició seguint la següent taula:

Posició

Punts

Posició

Punts

1er classificat

150

18è classificat

34

2on classificat

140

19è classificat

30

3er classificat

130

20è classificat

26

4rt classificat

121

21è classificat

23

5è classificat

112

22è classificat

20

6è classificat

104

23è classificat

17

7è classificat

96

24è classificat

14

8è classificat

89

25è classificat

12

9è classificat

82

26è classificat

10

10è classificat

75

27è classificat

8

11è classificat

69

28è classificat

6

12è classificat

63

29è classificat

5

13è classificat

57

30è classificat

4

14è classificat

52

31è classificat

3

15è classificat

47

32è classificat

2

16è classificat

42

33è classificat

1

17è classificat

38

34è classificat i següents

0

 

En cas d’empat a la suma de targetes, els equips empatats a cadascuna de les proves desempataran segons la millor targeta descartada, segona millor targeta descartada, etc... En cas de persistir l’empat, es decidirà per la millor targeta dels equips. En cas de tres targetes amb resultat idèntic, s’utilitzaria la fórmula de desempat clàssica per forats de les millors targetes de cada equip empatat, tenint en compte els 9, 12, 15 i 17 últims forats del recorregut.

Les classificacions acumulades fins a la 4ª prova correspondran a la suma de les puntuacions obtingudes a cada una de les proves jugades fins el moment. En cas d’empat entre dos o més equips, el desempat es resoldrà per millor classificació a l’última prova, dues últimes i 3 últimes proves.

La puntuació inicial de cada equip participant a la fase final serà el doble de la puntuació que resultaria d’obtenir en una prova la posició assolida a la fase regular, d’aquesta forma els 2 equips millor classificats a cadascuna de les zones començaran a jugar la fase final amb 300 punts acumulats, el 2 equips classificats en 2ª posició a cadascuna de les zones amb 280 punts, etc... igualant d’aquesta forma la puntuació de ambdues zones

El resultat final a la fase final de la competició serà per tant el resultant de sumar la puntuació que prové de la posició de classificació a la fase regular i les dues proves que conformen la fase final.

En cas d’empat a la classificació acumulada de la fase final, es desempatarà segons el resultat obtingut a la última jornada de joc. En cas de persistir l’empat es tindria en compta el resultat obtingut a la penúltima jornada de joc i si encara així persistís segons el millor resultat descartat a la última jornada de joc, millor resultat descartat a la penúltima jornada de joc, dos millors resultats descartats a l’última jornada, a la penúltima, etc...

11- Classificacions Individuals

Les classificacions individuals corresponent al Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2012 seran les resultants de sumar els 3 millors resultats realitzats a les 4 proves de la fase regular del Rànquing, sumar el resultat obtingut a les 2 proves de la fase final i sumar el resultat obtingut al Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2012.

Per sumar el resultat obtingut al Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2012, es transformarà el resultat obtingut en aquest Campionat a punts si aquest no es celebra en modalitat Stableford de forma que 54 cops correspondrien a 36 punts, 55 cops a 35 punts, etc...

Es preveu la possibilitat que al Campionat de Catalunya Juvenil FCPP 2012 es realitzin dues categories, iniciació i competició, jugant-se a 9 i 18 forats respectivament. Es tindrà en compte el resultat al Campionat de Catalunya de categoria iniciació pel Rànquing d’iniciació i el resultat al Campionat de Catalunya de categoria competició pel Rànquing de competició.

12- Preu d’inscripció

Tant en cas de jugar com a membre d’un equip o com a jugador individual, els preus establerts per als jugadors juvenils en les sis proves serà de 14 euros pels recorreguts de 18 forats (categoria de competició i supercompetició) i de 12 euros pels recorreguts de 9 forats (categoria d’iniciació).

El preu del Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2011 s’indicarà al seu pròpi Reglament.

13- Entrenaments

Durant la setmana anterior compresa des del diumenge anterior a les 14:00 fins el dia abans que es juga la prova del Rànquing, els jugadors que ja estiguin inscrits a la competició podran entrenar en el camp on es disputi la prova per un preu màxim de 10 euros per jugar 18 forats. Es respectaran els preus i les ofertes de cada camp si aquests són inferiors a 10 euros. En cas d'haver un campionat el preu serà el del campionat.

14- Premis

Pel Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2012, s’estableixen els següents premis per ordre d’adjudicació sense ser acumulables:

- Trofeu al 1er i 2on classificats Rànquing Competició

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Júnior

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Cadet

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Infantil

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Aleví

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Benjamí / Competició

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Prebenjamí / Competició

- Trofeu al 1er i 2on classificats Rànquing Iniciació

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Benjamí / Iniciació

- Trofeu al 1er i 2on classificats categoria Prebenjamí / Iniciació

- Trofeu a la 1era i 2ona  classificades femenines de la categoria Júnior

- Trofeu a la 1era i 2ona  classificades femenines de les categories Cadet i Infantil

- Trofeu a la 1era i 2ona classificades femenines de les categories Aleví, Benjamí i Prebenjamí / Competició

- Trofeu a la 1era i 2ona classificades femenines de la categoria Benjamí i Prebenjamí / Iniciació

Els premis establerts s’entregaran sempre que hi hagin un mínim de 6 participants a la categoria o grup predeterminat , i en cas contrari, s’agruparan els jugadors a la categoria immediatament superior.

Per l’Interclubs Juvenil i Júnior ACPP 2012, s’estableixen els següents premis:

- Trofeu al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria supercompetició, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

- Trofeu al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria competició, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

- Trofeu al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria iniciació, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

15- Horari de Sortides

Les sortides es realitzaran mitjançant sortides simultànies procurant dins del possible agrupar els jugadors que juguen a la categoria d’iniciació (9 forats) i els que juguen a la categoria de competició i supercompetició (18 forats).

Els jugadors que juguin com a part integrant d’un equip, ho faran sempre que sigui possible dins de la mateixa sortida simultània.

Es confeccionaran els partits en funció del handicap dels jugadors, independentment de si aquests participen com a jugadors individuals o com a membres integrants d’un equip.

Es procurarà fer sortides simultànies tant dissabte com diumenge, amb la possibilitat de modificació o ampliació dels horaris en funció de la climatologia i el nombre de participants.

16.- Sancions

Es sancionarà als jugadors o jugadores que estant apuntats a una prova no avisin de la seva possible no assistència a la competició no deixant-los apuntar a la propera prova de la competició.

Aquest avís haurà de ser comunicat al camp seu amb un mínim de 30 minuts d’antelació a l’horari de sortida previst sense necessitat de tenir que justificar el motiu.

17.- Comitè d’Organització i de Competició de la prova

El Comitè d’Organització estarà format pels membres de la Comissió Esportiva de l’ACPP, podent actuar el Comitè d’Urgència d’aquesta comissió quan les circumstàncies ho requereixin.

El Comitè de Competició de la Prova estarà format per dos membres de l’ACPP designats pel Comitè d’Organització i un responsable del camp on es jugui la competició. Presidirà aquest comitè un membre de l’ACPP.

La suspensió de la prova prèviament a la seva celebració és responsabilitat del Comitè d’Organització i la suspensió de la prova durant la seva celebració és responsabilitat del  Comitè de Competició de la prova.

La suspensió de la prova amb motiu d’inclemències meteorològiques es regirà segons el protocol aprovat per la Junta Directiva de l’ACPP

18.- Drets i obligacions del camp organitzador

El camp s’encarregarà d’elaborar amb el programa informàtic de competicions de l’ACPP/FCPP les targetes dels participants, el control de les sortides, el control de l’entrega de targes i el còmput de les targes. La publicació de resultats i l’ordre de sortida, dels jugadors serà competència de l’ACPP/FCPP.

El camp organitzador facilitarà una peça de fruita i ½ litre d’aigua com a mínim per jugador i disposarà d’un o més punts de distribució d’aigua durant el recorregut (apart de les instal·lacions/casa-club del camp) encara que sigui de pagament. El camp procurarà que l’aigua estigui fresca quan les temperatures així ho aconsellin.

El camp estarà obert com a mínim 1 hora abans de l’inici de la competició, i fins ½ hora després d’acabar l’últim jugador de la prova.

Totes aquestes tasques així com el bon marcatge del camp i les seves condicions seran supervisades per l’ACPP/FCPP.

L’incompliment per part del camp organitzador d’algun punt d’aquest reglament impedirà entrar a formar part del sorteig de competicions oficials per l’any 2013.

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC