Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

En memòria de Carles Rosal

Ets a:  IniciNotíciesAltres NotíciesNotícia id 16421
16.08.2011

Altres NotíciesEn memòria de Carles Rosal

A primers d’agost ens ha arribat la triste i inesperada noticia de la mort del que va ser president de la Federació Catalana de Golf, Carles Rosal
Pagina nueva 1

EN MEMORIA DE CARLES ROSAL

A primers d’agost ens ha arribat la triste i inesperada noticia de la mort del que va ser president de la Federació Catalana de Golf Carles Rosal, una persona que va jugar un paper molt important en els inicis del Pitch and Putt català.

L’any 1994, recentment elegit com a President de la FCG, Carles Rosal va voler conèixer de primera mà les característiques del Pitch and Putt. Va practicar-lo, va assistir a alguns tornejos i va parlar-ne extensament amb els directius de la recentment constituïda ACPP. Fruit d’aquests primers contactes i de la seva amplitud de mires i visió de futur va ser l’acceptació de que el Pitch and Putt català, seguint l’exemple irlandès,  seguis el seu camí com a esport independent però a la vegada s’assegurés una estreta relació amb el golf. Aquest esperit es va plasmar en l’acord signat l’any 2001 entre l’ACPP i la FCG, acord que establia la col.laboració entre el Pitch and Putt i el Golf a Catalunya, col.laboració que va ajudar al desenvolupament dels dos esports.  “A Catalunya –deia sovint en Carles- el creixement del golf en aquests darrers anys es deu, sobretot, al camp de Sant Joan i al Pitch and Putt”.

De fet, aquesta autonomia i a la vegada bona relació –preconitzada també pels organismes del Pitch and Putt i del Golf a Irlanda- va esser presa com exemple per altres associacions a nivell europeu. Cal també recordar que en els inicis del camí per esser reconeguts com a federació varem tenir el suport exprés d’en Carles Rosal davant de l’aleshores Secretari General de l’Esport Sr Josep Maldonado.

Anys després, la decisió de la RFEG d’integrar el Pitch and Putt dins de les estructures del golf a nivell estatal ignorant la realitat de Catalunya, va representar un canvi radical en la situació i en Carles ens va tenir que comunicar la decisió de Madrid de trencar l’acord i la relació existent. Per a ell, una persona de consens i que respectava la llibertat i el sentit de col.laboració i mai l’enfrontament, aquesta decisió va ser difícil d’assumir i així ho va manifestar a nivell personal als nostres directius.

En el moment de la seva mort el Pitch and Putt català vol tenir un record molt especial per una persona que en el seu moment va ajudar al desenvolupament a Catalunya tan de l’esport que representava com del Pitch and Putt.

 

Víctor Moscatel                                                                   Marc Casadellà

President de la FCPP                                                           President de l’ACPP

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC