Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Comunicat de l'ACPP

Ets a:  IniciNotíciesACPPNotícia id 15491
18.04.2011

ACPPComunicat de l'ACPP

Una vegada finalitzat el període electoral i davant de certes informacions parcials que han aparegut en aquestes setmanes la Junta Directiva de l’ACPP vol aclarir:
Comunicat de la Junta Directiva de l’ACPP

Comunicat de la Junta Directiva de l’ACPP

Una vegada finalitzat el període electoral i davant de certes informacions parcials que han aparegut en aquestes setmanes la Junta Directiva de l’ACPP vol aclarir:

L’ACPP és una entitat sense ànim de lucre, que no pot, ni ha repartit mai beneficis entre els seus membres (els camps)  ja que això aniria en contra de la legalitat vigent. Els directius de l’ACPP no tenen cap sou pel fet de ser directius i dediquen el seu temps a l’associació de forma voluntària. Els diners que ingressa l’ACPP van destinats al foment i organització de l’esport del Pitch & Putt en moltes de les activitats que desenvolupa. Si un any es tenen números positius es destinen a futurs anys. Si mirem la història dels 20 anys podem afirmar que gràcies a l’aportació de l’ACPP avui el Pitch & Putt és un esport practicat per milers de persones a Catalunya.

L’ACPP existeix des de 1994 i en el moment en que es va demanar la constitució de la federació l’any 2005 tenia uns 12.000 jugadors que pagaven una quota anual per participar en les competicions ACPP.  L’ACPP va ser fundadora de l’EPPA i quan es va crear la FIPPA va cedir a la FCPP el dret a ser membre d’aquesta entitat.

El procés de constituir-nos en federació (iniciat el 2001) representava una novetat en el món de l’esport català, ja que altres esports s’han vist obligats a constituir associacions empresarials per donar vida a la vessant esportiva (La Lliga de Futbol Professional, l’ACB, l’ASOBAL etc... en són uns exemple) I nosaltres fèiem el camí contrari i volíem constituir-nos en federació tot i respectant els drets de l’associació empresarial. Això va donar lloc a nombroses consultes i estudis previs amb experts en el mon de l’esport per garantir els interessos i drets adquirits de totes les parts implicades.

Fruits d’aquests estudis es va establir un primer acord pel qual l’ACPP cedia a la federació la meitat dels ingressos dels jugadors per mitjà d’una tarja conjunta ACPP-FCPP . Es donava un cas únic entre les federacions esportives catalanes i és que una federació naixia i ja tenia 12.000 federats.  Si haguessin existit dues targes separades, la de l’ACPP i la de la FCPP,  ara la FCPP segurament no tindria tantes llicències, ni ingressos. S’ha de tenir en compte  que els jugadors que participen directament de competicions de la federació no arribaven a 3.000 en el 2010 mentre que els jugadors amb tarja ACPP-FCPP superaven els 16.000. Cal veure també que el Pitch & Putt es troba entre les 10 federacions esportives catalanes amb més federats. L’acord entre l’ACPP i la FCPP ha sofert diferents modificacions per adaptar-se a l’evolució d’ambdues entitats i en un futur segurament també evolucionarà.

 

Segons el model de relació existent actualment,  la federació té competència en les competicions oficials (unes 78 a l’any, en les que hi ha unes 13.264 inscripcions) i l’ACPPcompetència en totes les competicions dels camps i les pròpies de la associació (en total unes 1.524 en les que hi ha unes 91.111 inscripcions). Les competicions locals de cada camp continuaran en l’àmbit de l’ACPP i és per això que l’ACPP cobra als jugadors una quota anual. Sense pagar aquesta quota a l’ACPP no es podria participar en concursos de camp.

 

Pensant en el futur més immediat, són els membres de l’ACPP els que decidiran sobre les seves activitats. L’ACPP respectarà les competències de la FCPP com a federació esportiva, com la FCPP ha de respectar les competències de l’ACPP com a entitat privada sense ànim de lucre. També és important que l’ACPP continuï existint com a garantia d’independència de l’esport del Pitch & Putt. La FCPP depèn en bona part de les normes que regulen l’esport i que són desenvolupades pels diferents governs de diferents colors polítics i si un canvi d’escenari on el govern estatal o autonòmic no considerés necessària l’existència de la FCPP, l’ACPP continuaria vetllant per la independència del Pitch & Putt com a esport a Catalunya i també a nivell internacional.

 

L’objectiu principal de l’ACPP és assegurar el desenvolupament del Pitch and Putt a Catalunya, el que  implica que la majoria dels camps siguin econòmicament sostenibles i, a la vegada, estiguin a l’abast dels practicants de l’esport. Aquest equilibri entre els interessos dels camps i els dels jugadors –i la seguretat que dona autonomia i independència financera- ha fet possible que el Pitch and Putt català s’hagi posat com exemple de model de gestió esportiva adaptada als temps actuals  tant a nivell local com internacional. 

 

Sense dubte hi ha moltes coses a millorar i en aquest sentit pensem que si aquesta constant millora es fa, com fins ara, dins d’un clima de bona voluntat i comprensió mútua amb participació de tots els grups que donen vida a l’esport (jugadors, voluntaris, directius, membres dels òrgans de govern, clubs , camps i mitjans de comunicació) podrem superar les dificultats econòmiques que en aquests moments ens afecten a tots i continuarem sent un exemple d’esport sostenible.

 

La Junta Directiva de l’ACPP

Abril de 2011

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC